It's all about enjoying the little things

Chocoladebrownies met walnoten – goddelijker vind je ze niet

Chocoladebrownies met walnoten – goddelijker vind je ze niet

Dit recept moet eigenlijk iedereen hebben. En vooral ook regelmatig maken. Want deze brownies zijn overal goed voor. Om iets te vieren. Als troost. Bij een zomerse picknick. Of juist een winters feest. Of als je slak jarig is. Of je overbuurman (die je niet eens kent, maar nou en). Of als je eindelijk weer eens een nacht geen mug in je slaapkamer had. Deze brownie is een blijver! Daar komtie!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram pure chocoladereep
  • 100 gram pure chocoladereep in kleine stukjes (deze kun je vervangen door witte chocolade if you like)
  • 100 gram roomboter
  • 140 gram (riet-)suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • Circa 50 gram walnoten (ook lekker met bijvoorbeeld amandelen of hazelnoten)
  • Grote kom
  • Klein pannetje
  • Roerspaan
  • Mixer
  • Bakblik
  • Bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Bekleed het bakblik met een stuk bakpapier.
  3. Smelt op laag vuur 200 gram chocolade en de roomboter in een pannetje. Roer regelmatig tot het geheel gesmolten is. Draai dan het vuur uit en laat even afkoelen.
  4. Doe in een grote kom zout, suiker en vanillesuiker en voeg het gesmolten chocolade-botermengel toe. Mix kort met de mixer.
  5. Voeg ei voor ei toe en mix het mengsel na ieder ei kort.
  6. Voeg voorzichtig (stuifgevaar!) steeds een lepel meel toe totdat het op is en mix tussendoor steeds kort.
  7. Voeg de walnoten en stukjes chocolade toe en roer ze lichtjes door het mengsel.
  8. Stort het mengsel in het bakblik en zet dit in de oven.
  9. Na circa 35 minuten is je brownie klaar! Prik voor de zekerheid vanaf een minuut of 30 in de brownie met een satéprikker. Komt de prikker er bijna droog uit? Dan is je brownie klaar! Hoe natter de prikker, hoe meer sticky je brownie. En dat kan heel lekker zijn. Net wat je liever hebt.
  10. Laat de brownie wat afkoelen en snijd hem op een bord in rechthoekjes. En eet hem dan zelf in één keer op…euh.. Ik bedoel, deel hem met je liefsten! 🙂

Ook leuk om hem met wat poedersuiker te bestrooien of er bovenop noten te strooien. Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.