Als één dag alles mocht…

meisje op mus

Elisa vroeg gisteren: ‘Mama? Wat zou je allemaal doen als je 1 dag ALLES mocht doen wat je maar wilt?’
Pfff, daar sta je dan met je handen in het gehakt (tussen een te grote stapel afwas en dampende pannen met groentehapjes en een baby die om je heen kruipt, wat helemaal niet mag want baby + keuken = gevaar, Maar je handen zitten in het gehakt. Zo’n soort situatie dus). Het is een vraag die vrijheid ademt, spanning, avontuur, diepe verlangens. En er komt helemaal niks in me op! Dus wat doe je dan? Je kopt de vraag terug: ‘Oeh goeie! Wat zou jij doen dan?’ Elisa zou heel graag een dag de gedachten van iemand anders willen lezen. Die had ik niet verwacht! 🙂

Later op de avond dacht ik opnieuw over Elisa’s vraag na. Als alles zou mogen…. als alles mogelijk zou zijn… Om de een of andere reden leek het me altijd zo leuk een nacht door te brengen in een supermarkt. En dan alles te eten en drinken wat ik maar wil. Pakken openscheuren en overal een hap of een slok uit nemen. Maar dat is na een paar minuten niet echt spannend meer. Plus, er zijn ongetwijfeld veel interessantere dingen te bedenken.

Dus ik brainstormde verder met mezelf. Ja, ik heb het! Ik zou willen vliegen. Niet in een vliegtuig, maar op een mus. Ja, zo’n vogel inderdaad. Vroeger had ik een droom die me nog steeds achtervolgt, op een positieve manier. Ik was in onze tuin (2,5 hectare, dus er viel wel een stukje te vliegen) en ineens zat ik op de rug van een mus. Zelf was ik heel klein geworden en de mus iets groter. We vlogen hoog over onze tuin heen en het voelde zo geweldig, zo vrij! Ik kon alle details van onze tuin zien, maar dan vanuit de lucht. Het was zo wonderlijk. Deze droom ben ik nooit meer vergeten. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik laatst ineens een postkaartje tegenkwam, precies zo gevisualiseerd zoals mijn droom eruit zag (alleen is het een zwaluw, maar soit). Hij hangt nu op mijn werkplek en ik kijk er vaak even naar. Ja… als alles mogelijk zou zijn, dan zou dit één van mijn wensen zijn.

Nu ben ik wel heel benieuwd. Wat zou JIJ doen als je 1 dag ALLES zou mogen doen wat normaal gesproken verboden of onmogelijk is? Deel het met me bij de reacties. Vind ik leuk 🙂

Dit vind je vast ook leuk

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *