brownie

Chocoladebrownies met walnoten – goddelijker vind je ze niet

Dit recept moet eigenlijk iedereen hebben. En vooral ook regelmatig maken. Want deze brownies zijn overal goed voor. Om iets te vieren. Als troost. Bij een zomerse picknick. Of juist een winters feest. Of als je slak jarig is. Of je overbuurman (die je niet eens kent, maar nou en). Of als je eindelijk weer eens een nacht geen mug in je slaapkamer had. Deze brownie is een blijver! Daar komtie!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram pure chocoladereep
  • 100 gram pure chocoladereep in kleine stukjes (deze kun je vervangen door witte chocolade if you like)
  • 100 gram roomboter
  • 140 gram (riet-)suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • Circa 50 gram walnoten (ook lekker met bijvoorbeeld amandelen of hazelnoten)
  • Grote kom
  • Klein pannetje
  • Roerspaan
  • Mixer
  • Bakblik
  • Bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Bekleed het bakblik met een stuk bakpapier.
  3. Smelt op laag vuur 200 gram chocolade en de roomboter in een pannetje. Roer regelmatig tot het geheel gesmolten is. Draai dan het vuur uit en laat even afkoelen.
  4. Doe in een grote kom zout, suiker en vanillesuiker en voeg het gesmolten chocolade-botermengel toe. Mix kort met de mixer.
  5. Voeg ei voor ei toe en mix het mengsel na ieder ei kort.
  6. Voeg voorzichtig (stuifgevaar!) steeds een lepel meel toe totdat het op is en mix tussendoor steeds kort.
  7. Voeg de walnoten en stukjes chocolade toe en roer ze lichtjes door het mengsel.
  8. Stort het mengsel in het bakblik en zet dit in de oven.
  9. Na circa 35 minuten is je brownie klaar! Prik voor de zekerheid vanaf een minuut of 30 in de brownie met een satéprikker. Komt de prikker er bijna droog uit? Dan is je brownie klaar! Hoe natter de prikker, hoe meer sticky je brownie. En dat kan heel lekker zijn. Net wat je liever hebt.
  10. Laat de brownie wat afkoelen en snijd hem op een bord in rechthoekjes. En eet hem dan zelf in één keer op…euh.. Ik bedoel, deel hem met je liefsten! 🙂

Ook leuk om hem met wat poedersuiker te bestrooien of er bovenop noten te strooien. Enjoy!

6 thoughts on “Chocoladebrownies met walnoten – goddelijker vind je ze niet

  1. Very good blog you have here but I was wondering if you knew of any forums that cover the same topics discussed here? I’d really like to be a part of online community where I can get feedback from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!

  2. Fantastic site you have here but I was wanting to know if you knew of any forums that cover the same topics talked about here? I’d really love to be a part of community where I can get suggestions from other experienced individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Cheers!

  3. Greetings from California! I’m bored to death at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, good site!

  4. Thanks for some other informative blog. The place else may just I am getting that type of info written in such an ideal approach? I’ve a project that I’m simply now running on, and I have been on the glance out for such information.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.